Vi skickar inom hela Europa!

Vanliga frågor 

 

Varför "Radical (radikalt)"?

Modernatur är bra när allt fungerar som det ska, men när det blir en obalans måste något drastiskt ske för att få en förändring. Det är i grunden ganska enkelt; värdegrunden hos Radical Organics är att bidra till en förändring. Radical Organics tror att den konventionella livsmedels- och jordbruksindustrin som existerar idag, förstör hälsan hos de människor vi älskar och planeten vi ska ta hand om. Det här är vårt sätt att ta en ståndpunkt och göra något åt det. Alla produkter som Radical Organics producerar måste slutligen genom en kontroll för att kunna godkännas som en hälsosamprodukt samt en godkänd ur ett miljöperspektiv. 

 

Vad gör Radical Organics kokoschips utmärkande på marknaden? 

Alla produkter Radical Organics tillverkar är ekologiska vilket inte alla på den befintliga marknaden är. Det används endast kokossocker som sötning på grund av sockrets låga glykemiskt index (35) och mineraler. Det låga GI värdet bidrar till att blodsockret i kroppen inte får samma rus som utav vanligt socker. 

För att behålla kokoschipsen vita färg och hållbarhet fylls förpackningspåsarna med 99,7% ren nitrogen (speciellt anpassad för livsmedel) istället för att tillsätta konserveringsmedel. Det är det som slutligen gör Radical Organics utmärkande på marknaden, inga tillsatser bara hög kvalité som ger hälsosamma produkter. 

 

Hur packas produkterna?

Speciellt utvecklade förpackningar i kudd- samt ståendemodell. 

  • 3 Lager - Från insidan: BPA fri Polyeten (PE), 9 mikrometer aluminium, Bi-axially oriented polypropylene (BOPP)
  • Påsarna fylls med 99,7% nitrogen vilket motverkar viktiga fetter från att härskna. 

 

Hur ser rostningsprocessen ut?

Det färska kokosköttet skivas och torkas till en fuktighet på 2,5%. Övriga ingredienser läggs sedan i en mixer tillsammans med kokosskivorna, blandningen rostas sedan i en ugn tills dess att blandningen har en fuktighet på 1,5%

 

Är produkterna glutenfria? 

Ja, alla produkter är glutenfria och den enda kända allergin är mot kokos. 

 

Vad är det som är speciellt med kokos?

Kokos har sedan en långtid tillbaka varit känd som "livets träd" i de tropiska delarna och vetenskapen börjar nu också bevisa dess fördelar. Innehåll i kokosnöten har visats sig haft resultat vid önskad viktminskning och hjälp att stimulera hjärnans funktion. 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
EnglishSvenska

Produkter

Handla

Information